Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Citromos tokhalfilé csuszatekerccsel

Ezen a héten újra főzőcskézünk, hisz nem csupán az ünnepek alatt jár egy kis kényeztetés – egy könnyű, tavaszias tokhalfilét kínálunk a halas ételek rajongóinak.

Halas fogásaink nagy népszerűségnek örvendnek éttermünkben. Nem csodálakozunk, hiszen ebédre és vacsorára is jól esik egy könnyű fogás. Ezúttal egyik kedvencünk receptjét osztjuk meg a kísérletezni vágyókkal.

A citromos tokhalfilé nevének hallatára is összefut a nyál a szánkban, a citrom mindig tökéletes kiegészítése egy isteni hallakomának, ami nemcsak finom, de rendkívül egészséges is, hiszen a hal köztudottan omega-3 zsírsavakban gazdag.

De lássuk, hogyan készül ez a fenséges fogás? A tokhalsteak mindkét oldalát reszelt citromhéjjal megszórod, sózod, majd vajban fehérborral locsolgatva ropogósra sütöd.

A csuszatekercshez 1 szelet füstölt-főtt császárszalonnára egy lap előfőzött lasagne tésztát teszel, megkened túróval, melyet sóval ízesítesz és tejföllel krémesítesz, végül az egészet feltekered, és 180 fokos sütőben pirosra sütöd.

A tekercset rákpaprikással tálalod: jóízű rákalaplébe folyami rákhúst forralsz, tejszínnel krémesíted, és újhagymával és kaporral ízesíted.

Scroll To Top