Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Mennyei falatok a Zila tortaformából

Gyakran kérdezik tőlünk, hogy fincsi sütik mellett mást is lehet-e készíteni a Zila tortaformákban. Nos, a válasz igen, hisz olyan mennyei vacsikat varázsolhatunk velük pillanatok alatt, mint például a paprikás csirke túrós csuszával!

A csirke alapvető kelléke a háziasszonyok konyhájának, ha pedig magyar vacsorára érkezünk, szinte mondani se kell, hogy pirospaprika is lesz a menüben. Ha pedig a csirkepaprikás még nem nyűgözött le mindenkit, egy isteni túrós csuszával megkoronázva már biztosan mindenki megnyalja utána a tíz ujját!

A hozzávalók nem különböznek a hagyományos paprikásétól:

1           dl               olaj

50        dkg           vöröshagyma

1           db              TV paprika

2          db              paradicsom

2-3       gerezd    fokhagyma

3          dkg           fűszerpaprika (2 ek.)

4          db              csontos csirkemell

1           ek.             só (ízlés szerint)

5          dl               tejföl

6          dkg           liszt

25        dg              csuszatészta

25        dkg           túró

25        dkg           füstölt szalonna

2,5       dl               tejföl

3          db              tojássárgája

1           csipet       só

 

A csontos csirkemellre azért van szükség, hogy kicsontozásuk után a csontokból zöldségekkel jóízű paprikás mártást készíthessünk, melybe később belepároljuk a csirkemell filéket is. Kezdésnek azonban a tésztát kifőzzük sós vízben, lemossuk (ezzel egyúttal visszahűtjük). Hozzákeverjük a kipirított szalonnakockákat (zsiradék nélkül), a túrót és a tojássárgájával kikevert tejfölt. Ízlés szerint sózzuk, és a masszát a tortaformába tömjük. 135 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Ezután nem marad más hátra, mint hogy a paprikás csirkemellel és az elkészített mártással tálaljuk.

 

Jó étvágyat hozzá! J

Scroll To Top